9. lis 2012.

FILM - Da li je Jack u Titanicu morao umrijeti?

Još otkad je James Cameron snimio "Titanic" među "znalcima" postoji teorija da je jedna od najromantičnijih scena u povijesti filma - totalna besmislica. 

Naime, mnogi tvrde da se Jack (lik Leonarda Di Caprija) bez problema mogao popeti na splav i preživjeti. Da bi potvrdili tu "važnu" pretpostavku, Mythbustersi Adam Savage i Jamie Hyneman odlučili su teoriju pretvoriti u praksu i vidjeti jesu li u pravu gledatelji ili James Cameron koji je tvrdio da je Jack morao umrijeti da bi Rose preživjela (zbog toga jer splav ne bi mogao izdržati zajedničku težinu).

Mythbustersi su tako ponovno stvorili uvjete kakvi su postojali u trenutku kad je Titanik potonuo i dokazali da je Jack mogao izbjeći smrzavanje da se popeo na splav. Naravno, pozvali su i legendarnog redatelja da bi mu svojim otkrićem "natrljali nos".

Međutim, postoji jedan mali detalj. Naime, Rose je ispod splava trebala staviti svoj pojas za spašavanje i to bi ih održalo na površini.

Posljednja riječ ipak je pripala Jamesu Cameronu koji je zaključio: "Mislim da vam poanta u potpunosti promakla. U scenariju stoji da Jack umire. Mora umrijeti. Možda smo malo pogriješili i možda je splav trebao biti malo manji, ali taj je tip morao potonuti". (index)

Video pogledajte OVDJE