19. velj 2013.

ISLAM - "Poslanički vremeplov": Sira na interaktivni način

Projekt „Poslanički vremeplov“ je interaktivna vremenska linija života poslanika Muhammeda a.s., i nema za cilj da se natječe s klasičnim ili savremenim izvorima, nego ih, naprotiv, koristi, kako bi se njegov život pokazao na jedinstven, interaktivan način. 

Fokus vremeplova su pojedinosti o historijskim činjenicama, čime se nastojalo izvući dublje značenje lekcija mudrosti ovih događaja, koji se mogu primijeniti na čovječanstvo 21. vijeka, kao što su bili prije 1400 godina. 

Više se zna o životu Muhammeda a.s., nego o bilo kojem osnivaču drugih velikih vjera, ali njegova priča je često pogrešno shvaćena, čak i namjerno iskrivljena. Ambicija Muslimanske istraživačke i razvojne fondacije (MRDF) je stvoriti proizvod koji će iznijeti na vidjelo karakter i osobnost Poslanika u neviđenom načinu. 

Nadati se da će ovaj projekt promijeniti mišljenja onih koji su ga u vrijeđali, naročito u posljednjih 3 godine, čiji smo i sami bili svjedoci. 

Razvojni tim „Poslaničkog vremeplova" trenutno naporno radi na osmišljavanju novih i uzbudljivih načina o prezentovanju svijetu života, ponašanja i učenja poslanika Muhammeda a.s.

Nema komentara:

Objavi komentar